🍯 Mierea de mană este singura miere naturală din țara noastră care nu este produsă de albine din nectarul florilor. Mierea de mană sau mierea de pădure poate fi obținută în zonele de pădure, care pot fi atât de conifere (brad, molid, pin, etc) cât și de foioase (artar, stejar etc). Mana este o substanță dulce, limpede si vâscoasă, care se află în anumite perioade ale anului pe frunzele, ramurile sau tulpinile plantelor. Aceasta poate fi de origine vegetală, când albinele colectează seva direct de la suprafața frunzelor ori lăstarilor tineri, sau poate fi de origine animală, când se interpun insectele din familia afidelor.
✅ Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor.
Culoarea poate varia de la maroniu închis sau chiar negricioasă, brună-roșiatică sau chiar verzuie. Gustul ei este și el diferit, mai puțin dulce, cu note de rășină sau ușor caramelizat.
🍯 Proprietățile mierii de mană:
- ajută la refacerea echilibrului intestinal;
- sprijină combaterea radicalilor liberi;
- acțiune antibiotică;
- susține activitatea nervoasă;
- crește imunitatea;
- recomandată în anemii;
- spasmofilii sau Infecții respiratorii;
- previne osteoporoza și afecțiunile articulare.
- Nu se administrează copiilor sub 1 an. Mierea nu se adaugă în lichide cu temperaturi ce depășesc 35-40 °C pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice.
- Consultați sfatul medicului înainte de a introduce mierea în alimentația dumneavoastră dacă suferiți de diabet sau sunteți alergic la diferite produse apicole.
- Se păstrează la loc răcoros, ferit de lumină și căldură.
- Cristalizarea mierii este un proces absolut natural și nu influențează propritățile produsului.
🍯🌸 Mierea este obținută din stupi întreținuți pe principii ecologice.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.