🍯 Mierea de mană este singura miere naturală din țara noastră care nu este produsă de albine din nectarul florilor. Mierea de mană sau mierea de pădure poate fi obținută în zonele de pădure, care pot fi atât de conifere (brad, molid, pin, etc) cât și de foioase (artar, stejar etc). Mana este o substanță dulce, limpede si vâscoasă, care se află în anumite perioade ale anului pe frunzele, ramurile sau tulpinile plantelor. Aceasta poate fi de origine vegetală, când albinele colectează seva direct de la suprafața frunzelor ori lăstarilor tineri, sau poate fi de origine animală, când se interpun insectele din familia afidelor.
Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor.
🍯 Culoarea poate varia de la maroniu închis sau chiar negricioasă, brună-roșiatică sau chiar verzuie. Gustul ei este și el diferit, mai puțin dulce, cu note de rășină sau ușor caramelizat.
🍯 Mierea de rapiță este obținută dintr-o plantă oleaginoasă numită rapiță.
🍯Este o miere cu o textură extrem de fină, cremoasă, fiind asociată cu șerbetul și are o culoare galben pai, alburie. Această miere nu are un gust foarte dulce.
Datorită procentului de glucoză conținut, mierea de rapiță cristalizează foarte repede.
🍯Mierea de rapiță este bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten.
🍯🐝🌸 Mierea este obținută din stupi întreținuți pe principii ecologice.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.